CHICKEN KATSU CURRY – チキンカツカレー
Κοτόπουλο φιλέτο παναρισμένο με Panko σε σάλτσα κάρυ Ιαπωνίας και ρύζι ατμού με λαχανικά τουρσί
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την σάλτσα κάρυ
4 κύβους ιαπωνικής σάλτσας κάρυ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη πατάτα
800 ml νερό
Για το κοτόπουλο katsu
80 γρ. ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά Panko
4 κσ αλεύρι
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 αβγό
φιστικέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
Συνοδευτικά
400 γρ. βρασμένο ρύζι σούσι ή γιασεμιού ή μπασμάτι
Σάλτσα Tonkatsu
30 γρ. Ραπάνι τουρσί
30 γρ. Κολοκύθα τουρσί
4 βραστά αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα που έχουμε γέμιση στο ήμισυ με νερό.
2. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
3. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τους κύβους κάρρυ. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας έως ότου πήξη η σάλτσα κάρρυ.
4. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα αλευρώνουμε. Τα περνάμε από χτυπημένο αβγό και μετά από φρυγανιά Panko.
5. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ τηγάνι ή σε φριτέζα μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
6. Για να το σερβίρουμε κόβουμε το κοτόπουλο Katsu σε λωρίδες και το τοποθετούμε πάνω από το ρύζι. Έπειτα ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα κάρρυ και συνοδεύουμε με λαχανικά τουρσί, την σάλτσα Tonkatsu και το βραστό αβγό.