CHOW MEIN (CHINESE FRIED NOODLES WITH VEGETABLES)
Τηγανητά νουντλς με λαχανικά – μια κλασσική, καθημερινή συνταγή της Κινέζικης Κουζίνας!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100 γρ. κινέζικα νούντλς βρασμένα “al dente” LONG LIFE QUICK COOKING EGG NOODLES
4-5 αποξηραμένα μανιτάρια DRIED MUSHROOMS BLACK AND WHITE FUNGUS (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 40 λεπτά, στραγγισμένα και κομμένα σε λωρίδες)
20 γρ. καρότα σε λωρίδες
20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι σε λωρίδες
30 γρ. λάχανο
35 γρ. φύτρες φασολιών LUCKY CANNED BEAN SPROUTS
30 γρ. κρεμμύδι
½ κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
φυτικό λάδι
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας ελαφριά PRB SUPERIOR LIGHT SOY SAUCE 8 LT
1 κ,σ. σάλτσα σόγιας PRB SUPERIOR DARK SOY SAUCE 8 LT
S1 κ.γ. σουσαμέλαιο LUCKY Blended Sesame Oil
1 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου (διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό)
½ κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
40ml ζωμός κοτόπουλο
¼ κ.γ. κοτόπουλο σε σκόνη
1 πρέζα λευκό πιπέρι
1 κ.γ. σάλτσα στρειδιών PRB OYSTER SAUCE 2,27 KG
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το γουόκ χωρίς λάδι, κλείνουμε την εστία και ρίχνουμε τμηματικά το λάδι, ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια του γουόκ
- Προσθέτουμε 1 ½ κ.γ. φυτικό έλαιο έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία 160°C, κλείνουμε την εστία και τηγανίζουμε το σκόρδο να χρυσίσει
- Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός το φρέσκο κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα νούντλς και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σόγια, τη σάλτσα στρειδιών, το ζωμό κοτόπουλο, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κοτόπουλο, το διάλυμα από το άμυλο αραβοσίτου και ανακατεύω για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σουσαμέλαιο.