CEVICHE ROLLS
Ρολά από φύλλα σόγιας με γέμιση ceviche, συνοδευόμενα με περουβιανό καλαμπόκι!
Συστατικά
70 γρ. Χτένια ANDU Scallops 10/20
70 γρ. Γαρίδες 16/20 ακέφαλες ANDU 16/20 Vannamei no Head
50 γρ. κρεμμύδια εσαλότ
50 γρ. ντομάτα καρέ
50 γρ. μάγνκο καρέ
50 γρ. Λίτσι σε Σιρόπι NARCISSUS Lychee in Syrup
Πορτοκαλί Φύλλα Σόγιας GLOBE GOURMET Soy Sheets Orange
½ φλιτζάνι Λευκό Γιγαντιαίο Καλαμπόκι Mote GOYA Maiz Mote – Giant White Corn
1½ φλιτζάνι Καλαμπόκι για Τηγάνισμα Cancha GOYA Maiz Cancha – Mountain Dried Corn
ή
Περουβιανό Καλαμπόκι για Τηγάνισμα Chulpe GOYA Maiz Chulpe Corn
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Μαλλί της Γριάς CANDY FLOSS Cotton Candy
Leche de Tigre
Χυμό από 3 μοσχολέμονα
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι κόλιανδρο
αλάτι / πιπέρι
1 κσ Πάστα Πιπεριάς Αμαρίγιο GOYA Aji Amarillo Paste
1 κγ Πάστα Πιπεριάς Ροκότο GOYA Aji Rocoto Paste
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το leche de tigre.
2. Βάζουμε τα καλαμπόκια Mote σε νερό από βραδύς. Βράζουμε τα άσπρα καλαμπόκια Mote για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σ’ ένα μπολ.
3. Βάζουμε φυτικό λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το καλαμπόκι Cancha ή Chulpe. Όταν αρχίσει να διογκώνεται το σκεπάζουμε και το ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να σταματήσει ο θόρυβος της διόγκωσης. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με αλάτι.
4. Κόβουμε τα χτένια και τις γαρίδες μας σε κύβους 2 εκ.
5. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ceviche χτένια, γαρίδες, σκόρδο, κρεμμύδι, μάνγκο, κόλιανδρο, λίτσι σ’ ένα μεγάλο μπολ να μαριναριστούν μαζί με το leche de tigre.
6. Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα φύλλα σόγιας σαν να φτιάχναμε spring rolls.
Στήσιμο
Κόβουμε στη μέση το ρολό και τοποθετούμε από πάνω κινέλ από παγωτό καρύδας με κόκκινο κάρρυ, το γυαλί πατάτας με σουσάμι γουασάμπι, φύλλα κολίανδρου, και καλαμπόκι Chulpe ή Cancha, το μεγάλο καλαμπόκι Mote και το μαλλί της γριάς.