URAMAKI TUNA TARTAR ROLL WITH CHILLY BEAN SAUCE AND PICKLED VEGETABLES
Πίκλες λαχανικών
Κόβουμε τα λαχανικά όπως αγγούρια και καρότα με τσέρκι στρογγυλό κι έπειτα βράζουμε μέσα στο πικλόζουμο. Στικς για ρολά και στρογγυλά.
Υγρό για πίκλες
- 262g Ξύδι Ρυζιού – PEARL RIVER BRIDGE – Rice Vinegar
- 131g ζάχαρη
- 13g χοντρό αλάτι
- 5g Χυμός Γιούζου – GLOBE GOURMET Yuzu Juice
Tuna tartar
- Ιαπωνικού Τύπου Σάλτσα Σόγιας – YUMMYTO Soy Sauce
- Καβουρντισμένο Σουσαμέλαιο – LUCKY Blended Roasted Sesame Oil
- Πιπερόριζα
- Σχοινόπρασο
- Ιαπωνικό Μείγμα Μπαχαρικών με Τσίλι – S&B Nanami Togarashi
- Βάση για ζωμό ντάσι – SHIMAYA Dashinomoto
Chili bean sauce
- 230g PEARL RIVER BRIDGE Chilly bean sauce
- 200g Ιαπωνική Μαγιονέζα – QP Japanese Mayonnaise
- 68g Καβουρντισμένο Σουσαμέλαιο – LUCKY Blended Roasted Sesame Oil
- 68g χυμός λάιμ
Ρυζι σουσι για βραστηρα
- 1 λίτρο ρύζι για σούσι – GOLDEN CRANE Sushi Rice
- 0.9 λίτρα νερό
45 λεπτά
Πλένουμε το ρύζι 2-3 φορές και αλλάζουμε το νερό. Μουλιάζουμε για 15 λεπτά σε κρύο νερό πριν το βάλουμε στον βραστήρα. Οι ποσότητες της συνταγής x 3 μας βγάζει 55 ρολά. Γυρνάμε το ρύζι ιδανικά σε χανγκίρι ή σε πλαστικό μποξ. Ανακατεύουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό το ποτίζουμε με το μείγμα ξυδιού. Δουλεύουμε το ρύζι ζεστό για μιζ αν πλας ρολών.