
ΣΟΥΠΑ RAMEN ΜΕ PANCETTA ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ΣΕ ΣΟΓΙΑ
Yλικά για ζωμό ράμεν
100g μανιτάρια σιτάκε αποξηραμένα – Dried Shitake Mushrooms LUCKY
100g φρέσκο κρεμμύδι
300g πράσα
50g φύκια κόμπου – Konbu SEAFOOD MARKET
5 φύλλα λάιμ – Kaffir Lime Leaves FLOWER BRAND
10g ρίζα γκαλάγκαλ – Galangal Root FLOWER BRAND
100g τοπιναμπούρ
3 lt νερό
Παραλλαγή για Miso Ramen: Προσθέτουμε 10% ανοιχτόχρωμη πάστα μίσο
Παραλλαγή με κόκαλα κοτόπουλο: Προσθέτουμε 200γρ. κόκαλα κοτόπουλου και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες.
Pancetta Πρεσαριστή
Μαρινάρουμε τις πανσέτες με αλάτι, θυμάρι, πιπέρι και τυλίγουμε με βρεγμένες λαδόκολλες και αλουμινόχαρτα. Τις τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος και με υγρά μέχρι τη μέση. Τις ψήνουμε όλη τη νύχτα στο Racional στους 130° C. Έπειτα τις παγώνουμε στο ψυγείο με βάρος.
Υλικά για fermented soya eggs
- Αβγά
- 1 λίτρο Ανοιχτόχρωμη Σάλτσα Σόγιας – Superior Soy Sauce Light PEARL RIVER BRIDGE
- 20g Βάση για ζωμό ντάσι – Dashinomoto SHIMAYA
- Μαύρο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα αβγά για 6:15. Έπειτα τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σόγιας ντάσι.
Μushroom paste