
CHICKEN IN PANDANUS LEAVES – ไก่ทอดใบเตย (Gari Hor Bai Toey)
Κοτόπουλο σε Φύλλα Πανδάνου! Ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο με κρέας και όλη τη νοστιμιά της φυσικής γεύσης του πανδάνου!
Συστατικά
70 γρ. μπούτι Κοτόπουλο κομμένο σε 5 μπουκιές
5 κτψ. Φύλλα Pandan Frozen Pandan Leaves
1 σκελίδα Σκόρδο τριμμένο
10 γρ. Μαύρο Πιπέρι σπυρί TRS Whole Black Pepper
1 κτψ. Λεμονόχορτο ψιλοκομμένο FLOWER Frozen Lemongrass
2 κούπες Φιστικέλαιο LEVO Peanut Oil
Για τη Μαρινάδα
1 κγ Ζάχαρη Φοίνικα COCK Palm Sugar
1 κγ Σάλτσα Σόγιας GOLDEN MOUNTAIN Seasoning Sauce
2 κγ Σάλτσα Στρειδιών MAEKRUA Oyster Sauce
2 κγ Σουσαμέλαιο καβουρντισμένο LUCKY Blended Sesame Oil
½ κγ Λευκό Σουσάμι Sesame Seeds White
Για τη Σάλτσα Ντιπ
1 κσ Γλυκιά Σάλτσα Σόγιας HEALTHY BOY Sweet Soy Sauce
ή Γλυκιά Σάλτσα Τσίλι LUCKY Sweet Chili Sauce
ή Γλυκιά Σάλτσα Δαμάσκηνο HEALTHY BOY Sweet Plum Sauce
¼ κγ Λευκό Σουσάμι Sesame Seeds White
Εκτέλεση
1. Σ’ ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο, το λεμονόχορτο και το μαύρο πιπέρι. Μεταφέρουμε την πάστα σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, το σουσαμέλαιο και το λευκό σουσάμι. Τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
2. Έπειτα τυλίγουμε κάθε φύλλο παντάν μ’ ένα κομμάτι κοτόπουλο.
3. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά και τα γυρνάμε τακτικά, ώστε να ψηθούν απ’ όλες τις μεριές. Τα σερβίρουμε με γλυκιά σάλτσα σόγιας, γλυκιά σάλτσα τσίλι ή γλυκιά σάλτσα δαμάσκηνο, μια δροσερή σαλάτα και ρύζι γιασεμιού μαγειρεμένο στον ατμό.