CΗICKEN SATAY
Αρωματικό, ελαφρώς πικάντικο κρεμμώδες πιάτο με το τέλειο μείγμα μπαχαρικών Extra Satay Powder!
Συστατικά
½ κσ πιπεριές πράσινες και κόκκινες
2 κσ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 κορυφές καλαμποκιού κομμένες στη μέση LUCKY Canned Baby Corn
100 ml γάλα καρύδας – LUCKY Coconut Milk
150 γρ. στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο (σε 1 γρ. μείγμα καρυκευμάτων με άρωμα κοτόπουλο, 1
γρ. αλάτι, 0,5 γρ. ζάχαρη, 1 κσ νερό, 4 γρ. άμυλο καλαμποκιού, 1 πρέζα λευκό πιπέρι)
φιστικέλαιο – LEVO Peanut Oil
1 κγ πάστα σκόρδου – TRS Minced Garlic
1 κγ σάλτσα σατάι – COCK Mix Satay Sauce
2 κσ έξτρα σατάι σκόνη – Extra Satay Powder
1 κσ φυστικοβούτυρο – PCD Peanut Butter
½ κγ μείγμα καρυκευμάτων με άρωμα κοτόπουλο – Ajinomoto Chicken Powder
2 κγ ζάχαρη καστανή – Tate & Lyle Dark Brown Sugar
½ κγ αλάτι
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
Topping: 4 κγ τηγανισμένο κρεμμμύδι – Fried Onions, ψιλοκομμένη καυτερή κόκκινη πιπεριά και φύλλα κόλιανδρου
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας με το κοτόπουλο και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1 κσ φυτικό έλαιο, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ χωρίς λάδι, ρίχνουμε 500ml φιστικέλαιο, μέχρι να φτάσει θερμοκρασία περίπου 120°C. Κλείνουμε την εστία και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε φέτες στο γουόκ, ανοίγουμε ξανά την εστία και τηγανίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα στραγγίζουμε το κοτόπουλο σε χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το γουόκ και ζεσταίνουμε 1 κσ λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον ανανά και ανακατεύουμε για 45 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σατάι μέχρι να βγάλει τα αρώματά της και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, και το μείγμα καρυκευμάτων, μετά προσθέτουμε τη σκόνη σατάι και ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
Τέλος ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και τηγανητά κρεμμύδια.