CHILI CHICKEN
Stir fry κοτόπουλο με τσίλι, μια πολύ νόστιμη, κλασσική κινέζικη συνταγή!
Συστατικά
75 γρ πιπεριές σε διάφορα χρώματα
3-4 αποξηραμένα μανιτάρια Σιτάκε DS&H Dried Shitake Mushrooms σε φέτες (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 60 λεπτά και στραγγισμένα)
4 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια Φούνγκους LUCKY DRIED MUSHROOMS BLACK BLACK FUNGUS σε φέτες (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 40 λεπτά και στραγγισμένα)
1 φρέσκο κρεμμύδι
6 τεμ. κορυφές καλαμπόκι LUCKY CANNED WHOLE BABY CORN κομμένες στη μέση
150 γρ στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένο (σε 1 γρ ζωμός κοτόπουλο σε σκόνη, 1 γρ αλάτι,
0,05 γρ ζάχαρη, 1 κσ νερό, 4 γρ άμυλο καλαμποκιού, 1 πρέζα λευκό πιπέρι TRS WHITE PEPPER POWDER)
φυτικό έλαιο
1 κγ ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κγ πάστα πικάντικου φασολιού LKK TOBAN CHILI BEAN SAUCE
1 κγ πάστα τσίλι Σάμπαλ Οέλεκ WENDJOE SAMBAL OELEK
1 κσ καυτερή σάλτσα τσίλι Sriracha UNI-EAGLE Sriracha Chili Sauce
1 κσ ελαφριά σάλτσα σόγιας PRB SUPERIOR LIGHT SOY SAUCE
1 κγ σκούρα σάλτσα σόγιας PRB SUPERIOR DARK SOY SAUCE
1 κγ σουσαμέλαιο LUCKY Blended Sesame Oil
½ κγ μείγμα καρυκευμάτων με άρωμα κοτόπουλο
άμυλο καλαμποκιού αραιωμένο (με 1 κσ νερό)
¾ κγ ζάχαρη λευκή ή καστανή
¼ κγ αλάτι
2 κσ ζωμός κοτόπουλο
φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο διαγωνίως
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας με το κοτόπουλο και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1 κσ φυτικό έλαιο, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ χωρίς λάδι, ρίχνουμε 500ml λάδι, μέχρι να φτάσει θερμοκρασία περίπου 120°C. Κλείνουμε την εστία και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε φέτες στο γουόκ, ανοίγουμε ξανά την εστία και τηγανίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα στραγγίζουμε το κοτόπουλο σε χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το γουόκ και ζεσταίνουμε 1 κσ λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε την πάστα φασολιού, τις σάλτσες τσίλι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τα δύο είδη σόγιας, το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος το αραιωμένο άμυλο καλαμποκιού.
Ρίχνουμε το σουσαμέλαιο με 1 κγ φυτικό έλαιο, αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά, το βάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το σερβίρουμε με ρύζι ατμού.