MANGO BEEF STIR FRY – 芒果炒牛肉
Αγαπητό κινέζικο stir fry με μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κρέας και φρέσκο γλυκό μάνγκο!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε φέτες
Για τη μαρινάδα θα χρειαστούμε
2,5 κσ ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας –
PRB Superior Light Soy Sauce
3 κσ κινέζικο κρασί για μαγείρεμα –
Shaoxing Cooking Wine
1,5 κσ καβουρντισμένο σουσαμέλαιο -Sesame Oil
1 κσ ρυζόξιδο, – PRB Rice Vinegar
½ κσ τριμμένη πιπερόριζα –
TRS Minced Ginger Paste
1 κσ τριμμένο σκόρδο – TRS Minced Garlic Paste
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Stir-fry
½ κσ φιστικέλαιο – LEVO Peanut Oil
1 κσ τριμμένο σκόρδο – TRS Minced Garlic Paste
1 κγ τριμμένη πιπερόριζα –
TRS Minced Ginger Paste
1 κγ σάλτσα τσίλι με σκόρδο –
PRB Chili Garlic Sauce
1/3 φλιτζάνι χοντροκομμένα κάσιους
2 μεγάλα μάνγκο, 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
3 κσ φύλλα κόλιανδρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
2. Σ’ ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι θερμαίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε το κρέας από την μαρινάδα και το προσθέτουμε στο γούοκ, σοτάροντας για 4 έως 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την σάλτσα τσίλι, τις πιπεριές, τα κάσιους και τα σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μάνγκο και το ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό.
3. Το σερβίρουμε με ρύζι γιασεμιού, κόλιανδρο και τηγανητό κρεμμύδι.