COLD CARROT COCONUT LEMONGRASS SOUP WITH SHRIMP ΤARTARE
Υλικά
- 1 κσ φιστικέλαιο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κσ τριμμένο κρατσάι (κινέζικη πιπερόριζα) Krachai FLOWER
- 1 κσ ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρρυ Red Curry Paste COCK
- 2 κσ ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας Light Soy Sauce HEALTHY BOY
- 400 ml γάλα καρύδας 17-19% λιπαρά Coconut Milk 17-19% LUCKY
- 700 ml ζωμό λαχανικών
- 2 τεμάχια λεμονόχορτο σπασμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια Lemongrass FLOWER
- 1 κσ Σάλτσα Ψαριού Fish Sauce COCK
- 800 γρ. αποφλοιωμένα καρότα σε φέτες
- 1 κγ πάστα ταμάρινδου αραιωμένη σε νερό Tamarind Paste COCK
- 1 λάιμ
Shrimp Tartare
- 300 γρ Γαρίδα αποφλοιωμένη ψιλοκομμένη16/20 Shrimp no head Andu
- 10 γρ. Τριμμένο Καυτερό Κόκκινο Πιπέρι Gochugaru Nongshim SEMPIO
- 1 κσ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κγ σουσάμι
- φύλλα κόλιανδρου
- 5 γρ. σάλτσα ψαριού Fish Sauce COCK
- 20 γρ. τριμμένη πιπερόριζα
- 5 γρ. τριμμένο σκόρδο
- 20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- χυμό και ξίσμα λάιμ
- 1 κσ ξύδι ρυζιού Rice Vinegar PRB
Kaiso Salad
- Σαλάτα κάιζο ενυδατωμένη σε ντάσι Kaiso Salad GLOBE GOURMET
- 750 ml νερό
- 7,5cm x 7,5cm αποξ. Φύκι Κόνμπου Dried Konbu GLOBE GOURMET
- 25g Νιφάδες Παλαμίδας Bonito Flakes Κatsuobushi GLOBE GOURMET
Τραγανό σνακ ρυζιού με φύκι
• 1 φύλλο ρυζιού τετράγωνο Rice Paper Square BAMBOO TREE
• 1 ψημένο φύλλο φυκιού Sushi Nori Gold YUMMYTO
Εκτέλεση
Σούπα
- Σοτάρουμε σε λάδι καρύδας το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμονόχορτο, τα καρότα, την πάστα κάρρυ, την σάλτσα ψαριού, το κρατσάι κομμένο σε φέτες
2. Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας, την πάστα ταμάρινδου, και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
3. Μόλις έχουν μαλακώσει όλα τα υλικά της σούπας την μπλεντάρουμε και την περνάμε από σινουά. Προσθέτουμε το χυμό από λάιμ.
Κινέλ από ταρτάρ γαρίδας
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το ταρτάρ γαρίδας
ICHIBAN DASHI (πρώτο dashi)
1. Βάζουμε το νερό μαζί με το φύκι konbu σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έπειτα το βάζουμε να βράσει σιγά σε χαμηλή με μέτρια φωτιά, κι όταν εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες αφαιρούμε το φύκι.. Προσθέτουμε τα bonito flakes και τον αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να καθίσουν τα bonito flakes
στον πάτο της κατσαρόλας. Περνάμε το ζωμό από σινουά. Ο ζωμός διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες
2. Και το φύκια και τα φλέικς παλαμίδας μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή πιο ελαφριού ζωμού niban dashi (δεύτερο dashi) ή για την παραγωγή furikake (καρύκευμα για ρύζι).
Σαλάτα Κάισο
Ενυδατώνουμε το μείγμα αποξηραμένων φυκιών με την ονομασία σαλάτα Κάισο για περίπου 10 λεπτά.
Τραγανό Σνακ Φυκιού και Ρυζιού
- Βρέχουμε το φύλλο ρυζιού και το κολλάμε με το φύλλο νόρι.
2. Το κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και το τηγανίζουμε
Στήσιμο
1. Τοποθετούμε την σαλάτα κάιζο, τα κινέλ από ταρτάρ γαρίδας, και ό,τι άλλο έχουμε επιλέξει, π.χ. άνθη, κομμάτα καλαμποκού, παπάγια σε λωρίδες, σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο. Προσθέτουμε την κρύα σούπα στο κενό μέρος του σκεύους, τα τραγανά σνακ φυκιού και ρυζιού και σερβίρουμε.