
GYOZA ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ PONZU
Gyoza
Γκιόζα Γαρίδας κατεψυγμένη – Shrimp Gyoza 13,5g ALLGROO
Γκιόζα Λαχανικών κατεψυγμένη – Vegetable Gyoza 13,5g ALLGROO
Γκιόζα Κοτόπουλο κατεψυγμένη – Chicken Gyoza 20g MARUMATSU
Γκιόζα Λαχανικών κατεψυγμένη – Vegetable Celery Gyoza 20g LUCKY
Βάση για ζωμό ντάσι – Dashinomoto SHIMAYA
Εκτέλεση
Ανάλογα με τον τύπο γκιόζα, οι τρόποι μαγειρέματος είναι οι ακόλουθοι:
- Βαθύ τηγάνισμα σε φριτέζα για περίπου 2 λεπτά
- Βράζουμε τα γκιόζα για περίπου 3 λεπτά
- Μαγειρεύουμε τα γκιόζα στον ατμό για περίπου 5 λεπτά
Σοτάρουμε τα γκιόζα σε τηγάνι με λιπαρή ουσία μόνο από την πλευρά της βάσης. Έπειτα σβήνουμε με ζωμό ντάσι, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε τα γκιόζα σε ατμό.
Σερβίρουμε με σάλτσα πόνζου.
Yλικά για τη Ponzu Sauce – Σάλτσα Πόνζου
500g Ξύδι Ρυζιού – Rice Vinegar PEARL RIVER BRIDGE
1000g Χυμός λάιμ
1000g Σάλτσα Σόγιας – Soy Sauce YUMMYTO
500g Χυμός Γιούζου – Yuzu Juice GLOBE GOURMET
45g Αποξ. Νιφάδες Μπονίτο – Katsuobushi Bonito Flakes GLOBE GOURMET
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, κάνουμε έγχυση 15 λεπτών και έπειτα σουρώνουμε τη σάλτσα.