GUA BAO – 刈包
Το απόλυτο ασιατικό street food! Η ασιατική απάντηση στο αμερικάνικο burger!
Τα Gua Bao είναι ψωμάκια σίτου που ψήνονται στον ατμό και γεμίζονται με φέτες χοιρινού κρέατος, τεμπούρα γαρίδας, κοτόπουλο katsu, πάπια Πεκίνου, λαχανικά, όπως αγγούρι, μαρούλι και σάλτσες όπως τεριγιάκι, ιαπωνική μαγιονέζα, σάλτσα για πάπια Πεκίνου, Gochujang, κτλ.
Ιδέες για Γεμίσεις
1. ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΓΑΡΙΔΑΣ
Υλικά:
Γαρίδες
Αλεύρι Τεμπούρα
Νερό
Φιστικέλαιο
Ιαπωνικού τύπου Μαγιονέζα
Πάστα Τσίλι Gochujang
2. ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ
Υλικά:
Προψημένη και τηγανισμένη πάπια χωρίς κόκκαλα
Φιστικέλαιο
Σάλτσα για Πάπια Πεκίνου
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
Λεπτές φέτες αγγούρι
3. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ KATSU
Υλικά:
Τηγανισμένο κοτόπουλο katsu
Panko Breadcrumbs
Αβγό
Αλεύρι
Φιστικέλαιο
Σάλτσα Tonkatsu
Σάλτσα Τeriyaki
Τηγανητό Κρεμμύδι
Μαρούλι
Λεπτές φέτες αγγούρι
4. VEGAN BUN
Υλικά:
Τηγανητό ή καπνιστό τόφου
Πάστα gochujang
15 εκ. Daikon Ραπάνι τουρσί ή Κimchi
Κόλιανδρο
14 αποξηραμένα μανιτάρια Shitake ενυδατωμένα, ψημένα για περίπου 30 λεπτά σε μείγμα από 1 φλιτζάνι sake, ¼ φλιτζάνι mirin, 3 κσ σάλτσα σόγιας, 2 κσ ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό.
Τηγανητό Κρεμμύδι
Λεπτές φέτες αγγούρι
5. GOURMET BUN
Υλικά:
Καπνιστό Στήθος Πάπιας κομμένο σε λεπτές φέτες
Τηγανητό φουά γκρα
Σάλτσα Δαμάσκηνο
Κόλιανδρο
Τηγανητό Κρεμμύδι
Λεπτές φέτες αγγούρι
6. PORK BUN
Υλικά:
1 κιλό χοιρινή κοιλιά χωρίς δέρμα και λίπος μαριναρισμένο για 2-3 ώρες σε 4 κσ κρασί μαγειρέματος κινέζικο , 4 κσ σάλτσα σόγιας, 5 κσ σάλτσα hoi sin, 3 κσ μέλι, 2 σκελίδες σκόρδο, ½ κγ μείγμα 5 μπαχαρικών, 2 κσ Φιστικέλαιο. Την ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Τριμμένο αγγούρι μαριναρισμένο με λίγο ξύδι ρυζιού
Σάλτσα τσίλι Sriracha