KAISO SALAD – 海藻サラダ
Σαλάτα από ανάμεικτα φύκια με τόφου και ντρέσσινγκ yuzu – Υγιεινή σαλάτα της Ιαπωνικής Κουζίνας!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
50 γρ. KAISO ανάμεικτα αποξηραμένα φύκια σε λωρίδες
1 κσ λευκή πάστα μίζο – Shiro Miso
1 κσ Σάλτσα Σόγιας – Yummyto Soy Sauce
1 κσ Μιρίν Φου – Yummyto Mirin Fu
1 κσ λευκό ψημένο σουσάμι
1 κς καβουρντισμένο σουσαμέλαιο – Sesame Oil
1 κγ ρυζόξυδο – PRB Rice Vinegar
1 κγ Yuzu Juice
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι
50 γρ. σκληρό τόφου –
Morinaga Silken Tofu firm
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τα αποξηραμένα φύκια και τα μουλιάζουμε σε νερό για περίπου 20 λεπτά.
2. Αναμειγνύουμε την πάστα miso, την σάλτσα σόγιας, το mirin, το σουσάμι, το σουσαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, τον χυμό yuzu, το τσίλι και το αλάτι σ’ ένα μπολ.
3. Στραγγίζουμε τα ενυδατωμένα φύκια καλά, τα τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Κόβουμε το τόφου σε κυβάκια και το προσθέτουμε στην σαλάτα. Ανακατεύουμε προσεκτικά την σαλάτα και γαρνίρουμε με σουσάμι και λωρίδες τσίλι.