KIMCHI BEEF NACHOS
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
160 γρ. τορτίγιες κομμένες σε τρίγωνα (νάτσος) και τηγανισμένες ή έτοιμα κομμένα και τηγανισμένα τορτίγια τσιπς
454 γρ. μοσχαρίσιο rib eye λεπτοκομμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
Για το μαρινάρισμα του κρέατος θα χρειαστούμε: 2 κγ τριμμένο σκόρδο, ½ κγ τριμμένη πιπερόριζα, 1/3 φλυτζάνι φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 4 κσ σάλτσα σόγιας ελαφριά, 1 κσ σουσαμέλαιο, ½ κσ σπόρους σουσαμιού, 2 κσ καστανή ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
¾ φλιτζάνι χοντροκομμένοκιμτσί (καυτερό λάχανο τουρσί)
1 φλιτζάνι σάλτσα απο παλαιωμένο τυρί τσένταρ
λίγα Del Sol Green Jalapeño Nachos
20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
10 γρ. σάουρ κριμ, 10 γρ. φύλλα κολιάνδρου
λίγη σάλτσα τσίλι σριράτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το κρέας με τα απαιτούμενα υλικά για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σοτάρουμε το μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κρέας σε μέτρια φωτιά μαζί με λίγη μαρινάδα μέχρι να ψηθεί.
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε αρχικά μια στρώση Tortilla Chips, συνεχίζουμε με μια στρώση από κρέας, την μισή ποσότητα της σάλτσας τυριού και τη μισή ποσότητα κιμτσί. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση Tortilla Chips, μοσχάρι και τη σάλτσα τυριού. Αφήνουμε το υπόλοιπο κιμτσί για μετά. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κιμτσί τις πιπεριές jalapeño, το πράσινο κρεμμύδι, το κόλιανδρο, την σάουρ κριμ, λίγη Sriracha και το σουσάμι.
Σερβίρουμε στο πυρίμαχο σκεύος.