
KIMCHI PANCAKES – KIMCHIJEON 김치전
Κορεάτικη κρέπα με κιμτσί – Ένα απλό, γρήγορο, γευστικό και υγιεινό ορεκτικό!
Συστατικά
- 250 γρ. μείγμα για κορεάτικες κρέπες BEKSUL Korean Pancakes Mix
- 400 ml 180 γρ. νερό
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο κιμτσί WANG Kimchi
- 3 κσ ζουμί από κιμτσί WANG Kimchi
- 2 κσ κομμένο φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες
- σταφιδέλαιο VIGEAN Grapeseed Oil
Σάλτσα για ντιπ
- 1 κσ κορεάτικη σάλτσα σόγιας SEMPIO Soy Sauce Jin S
- 1 κσ νερό
- 1 κσ λευκό ξύδι ρυζιού Pearl River Bridge Rice Vinegar
- 1 κγ ζάχαρη
- 1/2 κγ καβουρντισμένο σουσαμέλαιο Pearl River Bridge Roasted Sesame Oil
- λίγο καβουρντισμένο λευκό σουσάμι
- 1/2 κγ ψιλοκομμένο σκόρδο (προαιρετικά)
- 1/2 κγ κορεάτικη κόκκινη πιπεριά σκόνη NONGSCHIM Gochugaru (προαιρετικά)
- λίγο κομμένο φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε 250g του μείγματος για κορεάτικες κρέπες με 400ml νερό κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός. Προσθέτουμε το κομμένο κιμτσί λάχανο, το ζουμί του κιμτσί και το κρεμμύδι. Θερμαίνουμε το σταφιδέλαιο στο τηγάνι κι όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε λίγο από το μείγμα μας και το ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες της κρέπας. Έπειτα γυρνάμε την κρέπα και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα για ντιπ, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και την σερβίρουμε μαζί με την κρέπα κιμτσί.