KOREAN GOCHUJANG CHICKEN
Μπουτάκια κοτόπουλο στο γκριλ μαριναρισμένα με Gochujang μια Κορεάτικη πικάντικη πάστα πιπεριάς!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500γρ κοτόπουλο μπούτι
2 κσ Gochujang (κορεάτικη πάστα κόκκινης πιπεριάς) SEMPIO GOCHUJANG – HOT PEPPER PASTE
2 κσ σάλτσα σόγιας ελαφριά PRB SUPERIOR LIGHT SOY SAUCE
3 κσ μιρίν YUMMYTO MIRIN FU
1 κσ σάκε TIANZHOU JIU WU SAKE FOR COOKING
½ κσ σουσαμέλαιο LUCKY Blended Sesame Oil
1 κγ τσίλι σκόνη έξτρα καυτερό TRS CHILLI POWDER EXTRA HOT
1 κσ ζάχαρη
1 κσ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κγ πιπερόριζα τριμμένη
¼ κγ πιπέρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμιγνύουμε τα μπαχαρικά και τις σάλτσες για τη μαρινάδα.
- Χαράζουμε το κοτόπουλο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες (κατά προτίμηση απο το προηγούμενο βράδυ)
- Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε έως ότου να ψηθεί γυρίζοντας το περιστασιακά.