
LARB GAI SUMMER ROLL
Ταϋλανδέζικη κοτοσαλάτα larb gai μέσα σε summer roll από φύλλο ρυζιού.
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- φρέσκο κρεμμύδι
- φρέσκο σκόρδο
- φύλλα δυόσμο
- φύλλα κόλιανδρου
- νιφάδες τσίλυ gochugaru –gochugaru red pepper powder SEMPIO
- σάλτσα ψαριου – fish sauce COCK
- φύλλα ρυζιού – rice paper COCK
- ρύζι ατμού – jasmin rice GOLDEN CRANE
- κολλώδες ρύζι – glutinous rice GOLDEN CRANE
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμασία
Σοτάρουμε το glutinous ρύζι σε τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε στο γουδί.
Κοτοσαλάτα larb gai
Ψιλοκόβουμε, σαν ταρτάρ, με μαχαίρι ένα στήθος κοτόπουλου. Στη συνέχεια το σοτάρουμε με λίγο νερό σε γουόκ μέχρι να ψηθεί. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το μεταφέρουμε σε μια μπασίνα. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε κομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σκόρδο ωμό, κόλιανδρο και δυόσμο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε νιφάδες τσίλι gochugaru και fish sauce. Ανακατεύουμε καλά, και τέλος προσθέτουμε μπόλικο lime.
Summer Rolls
Το summer roll θα γεμίσει με την κοτοσαλάτα larb gai και με ρύζι ατμού. Βρέχουμε το φύλλο ρυζιού να μαλακώσει. Βάζουμε στην άκρη του την κοτοσαλάτα και από πάνω το ρύζι ατμού. Το τυλίγουμε, φτιάχνοντας ένα ρολάκι, το οποίο στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και το στήνουμε στο πιάτο.
Στολίζουμε με μυρωδικά, σερβίρουμε με το ζουμί από τη σαλάτα και για τελείωμα, ρίχνουμε πάνω στα rolls λίγο από το πολτοποιημένο glutinous rice.