
NO EGG MAYONNAISE
Μαγιονέζα χωρίς αυγό! Με γιαούρτι και φιστικέλαιο, και άπειρες γευστικές παραλλαγές!
Συστατικά
200 γρ πλήρες γιαούρτι
40 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου RIO PACIFIC BBQ Sauce Deluxe
30 γρ. μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. τυρί τύπου Μαντσέγκο ENTREPINARES Cheese from cow, goat and sheep’s milk
10 ml ξύδι Sherry BOTAVIN Vinagre de Jerez
100 ml φιστικέλαιο LEVO Peanut Oil
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σ΄ ένα μακρόστενο δοχείο ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού και μ’ ένα μπίμερ προσθέτουμε το φιστικέλαιο σιγά σιγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχουμε τη σωστή υφή μαγιονέζας. Διατηρείται 5 μέρες στο ψυγείο.
Παραλλαγές
Αντί για σάλτσα μπάρμπεκιου μπορούμε να βάλουμε πάστα από πιπεριά Chipotle, πάστα Αchiote, πάστα Aji Amarillo, πάστα Aji Panca, πάστα Aji Rocoto, πάστα Wasabi, σάλτσα Kimchi , χυμό Yuzu.