
NORI TACOS
Tacos από φύλλα νόρι με γέμιση από ρύζι για σούσι, μανιτάρια σιτάκε DASHI και spicy tuna.
Συστατικά
Φύλλα για Σούσι SHIMAMI Sushi Nori
Αλεύρι Τεμπούρα SAMLIP Tempura Flour
Νερό
Φιστικέλαιο για τηγάνισμα LEVO Peanut Oil
ΓΕΜΙΣΗ
Ρύζι για σούσι
450 γρ. ρύζι για σούσι GOLDEN CRANE Sushi Rice
550 ml νερό
8 κσ Ξύδι για Σούσι YUMMYTO Sushi Vinegar
2 κσ Μιρίν YUMMYTO Mirin Fu
1 κσ ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2,5 cm αποξηραμένο φύκι Κόνμπου GLOBE GOURMET Konbu dried
Μανιτάρια Σιτάκε DASHI
5 αποξ. μανιτάρια Σιτάκε DS&H Dried Shitake Mushrooms
500 ml ζωμό dashi (500 ml νερό, 5cm x 5cm αποξηραμένο φύκι Κόνμπου GLOBE GOURMET Konbu dried, 15 g νιφάδες παλαμίδας Katsuobushi)
Φασόλια Ενταμάμε αποφλοιωμένα SEAFOOD MARKET Edamame Kernels)
Μείγμα μπαχαρικών Νανάμι Τογκαράσι S&B Nanami Togarashi
Μαύρο Σουσάμι COCK Black Sesame Seeds
Λευκό σουσάμι Sesame Seeds White Hulled
Ραπάνι Τουρσί κομμένο σε κυβάκια GLOBE GOURMET Takuan Whole
Spicy Tuna
500 γρ. ψιλοκομμένο φιλέτο τόνου ποιότητας sashimi SAKU Tuna Fillet
3 κσ ιαπωνική μαγιονέζα QP Japanese Mayonnaise
2 κσ σουσαμέλαιο Lucky LUCKY Blended Sesame Oil
2 κγ σάλτσα τσίλι Sriracha UNI-EAGLE Sriracha Chili Sauce
2-3 κσ ιαπωνικό μείγμα τσίλι S&B Nanami Togarashi
Λίγο αλάτι
2 κσ χυμός Yuzu 100% GLOBE GOURMET Juzu Juice 100%
Εκτέλεση
Κόβουμε το φύλλο νόρι σε κύκλο. Περνάμε την μία πλευρά με τεμπούρα και το τηγανίζουμε. Το βάζουμε πάνω σε ξύλο για να πάρει σχήμα taco.
Γέμιση
ρύζι για σούσι, spicy tuna, edamame, takuan σε κύβους, shitake ενυδατωμένο σε dashi, σουσάμι, togarashi