ROASTED MISO & HONEY GLAZED EGGPLANT – NASU DENGAKU なすのみそ田楽
Ψητή μελιτζάνα με γλάσο από πάστα σόγιας miso, μέλι, σκόρδο και σουσαμέλαιο!
Ένα απλό και εύκολο ιαπωνικό ορεκτικό γεμάτο ουμάμι!
Συστατικά
- 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 4 κγ σταφιδέλαιο VIGEAN Grapeseed Oil
Για την μαρινάδα
- 2 κσ ανοιχτόχρωμη πάστα miso Shiro Miso
- 2 κσ σκουρόχρωμη πάστα miso Aka Miso
- 6 κσ νερό
- 4 κγ Mirin
- 3 κσ μέλι
- 1 κσ καβουρντισμένο σουσαμέλαιο Pearl River Bridge Roasted Sesame Oil
- 2 κγ λάδι τσίλι με καβουρντισμένο σκόρδο Chili Oil La-Yu Premium
Για το σερβίρισμα
- λίγο καβουρντισμένο λευκό σουσάμι
- λίγο κομμένο φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, μέχρι να διαλυθούν καλά το μέλι και οι πάστες miso. Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος και τις χαράζουμε εσωτερικά διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας με την εσωτερική πλευρά προς τα κάτω μέσα στο σκεύος με την μαρινάδα και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τυλίγουμε τις μελιτζάνες μας σε λαδόλολλα και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C θερμό αέρα για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε το σακουλάκι και αλείφουμε τις μελιτζάνες πάλι με τη μαρινάδα και συνεχίζουμε να τις ψήνουμε για άλλα 20 λετπά έως ότου μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.