
SALAD WITH HERING AND VEGETABLES – Селёдка под шубой
Δημοφιλής σαλάτα με φιλέτο ρέγγας, λαχανικά και ντρέσσινγκ μαγιονέζας- Ρώσικη Κουζίνα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
300 γρ. φιλέτο ρέγγας σε άλμη κομμένο σε κύβους ή 1-2 ολόκληρες ρέγγες σε άλμη (τις φιλετάρουμε και τις κόβουμε σε κύβους)
300 γρ. πατάτες βρασμένες
300 γρ. παντζάρι βρασμένο
300 γρ. καρότο βρασμένο
150 γρ. κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
Μαγιονέζα
Μαϊντανός
Άνηθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από τον τρίφτη. Πάνω στην πιατέλα στην οποία θέλουμε να σερβίρουμε την σαλάτα στρώνουμε αρχικά λίγη πατάτα μέχρι να καλυφτεί η επιφάνεια της πιατέλας, έπειτα ρίχνουμε το ψάρι κομμένο σε κύβους και λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καλύπτουμε όλα με μαγιονέζα. Ρίχνουμε λίγο καρότο από πάνω και συνεχίζουμε με μία καλή στρώση παντζαριού, ώστε να καλυφτούν όλα τα υλικά. Ακολουθεί μια στρώση μαγιονέζας και ξεκινάμε πάλι από την αρχή, με μια βάση από πατάτα, ακολουθεί το ψάρι, κρεμμύδι, μαγιονέζα, καρότο, παντζάρι και τελειώνουμε με την μαγιονέζα. Διακοσμούμε την σαλάτα μας και την αφήνουμε το λιγότερο 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.