
THAI GREEN CURRY
Ταϊλανδέζικο Πράσινο Κάρυ με κοτόπουλο – ένα κλασσικό πιάτο της Ταϊλανδέζικης κουζίνας!
Συστατικά
160 γρ φιλέτο κοτόπουλο
30 γρ κρεμμύδι σε φέτες
½ κγ ψιλοκομμένο σκόρδο
25 γρ πιπεριές σε διάφορα χρώματα
20 γρ κορυφές καλαμπόκι LUCKY CANNED WHOLE BABY CORN κομμένα στη μέση
φυτικό έλαιο
1 λεμονόχορτο
5 γρ ρίζα χαυλιτζάνι (γκαλάνγκαλ) GREEN CUISINE GROUND GALANGAL POWDER
3 τεμ φύλλα λάιμ FLOWER KAFFIR LIME LEAVES
Για τη σάλτσα
25 γρ πάστα πράσινου κάρυ COCK CURRY PASTE GREEN
2 κγ σάλτσα ψαριού COCK FISH SAUCE
2 κγ ζάχαρη φοίνικα COCK PALM SUGAR
250 ml γάλα καρύδας LUCKY THAI COCONUT MILK
80 ml ζωμός κοτόπουλο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γουόκ χωρίς λάδι, σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τμηματικά το λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 1 λεπτό να ροδίσει.Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, το λεμονόχορτο, το χαυλιτζάνι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καλαμπόκι και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το ζωμό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα καφίρ λάιμ και σερβίρουμε!