
TOM KHA KAI ต้มข่าไก่
Συστατικά
- 2 μπούτια ή φιλέτα κοτόπουλο
- 2 κλωνάρια λεμονόχορτο κομμένα σε διαγώνια κομμάτια FROZEN LEMONGRASS
- 2-4 φρέσκιες κόκκινες πιπεριές τσίλι (χωρίς σποράκια)
- 2-3 κγ χυμό λάιμ
- 4 κρεμμύδια εσαλότ σε φέτες
- 200 γρ. μανιτάρια (σαμπινιόν, πλευρώτους, λευκομανίταρο, σιτάκε)
- 1 κσ φιστικέλαιο LEVO PEANUT OIL
- 3 εκατοστά τριμμένη ξεφλουδισμένη ρίζα χαυλιτζάνι (γκαλάνγκαλ) FROZEN GALANGAL ROOT
- 5 τεμ φύλλα λάιμ FLOWER KAFFIR LIME LEAVES
- 3 κγ σάλτσα ψαριού COCK FISH SAUCE
- 2 κγ ζάχαρη φοίνικα COCK PALM SUGAR
- 400 ml γάλα καρύδας LUCKY THAI COCONUT MILK
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Για τον ασιατικό ζωμό κοτόπουλο
- 1000 ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 κσ ψιλοκομμένη πιπερόριζα
- 1 κσ ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο λεμονόχορτο FROZEN LEMONGRASS
- 1 κσ πάστα ταμάρινδου COCK TAMARIND PASTE
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον ασιατικό ζωμό κοτόπουλου, προσθέτοντας όλα τα συστατικά του ζωμού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν χωρίς καπάκι για περίπου 30 λεπτά. Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι.
Βράζουμε τον ασιατικό ζωμό κοτόπουλο μαζί με το λεμονόχορτο, το γκαλάνγκαλ, τις πιπεριές τσίλι, τα φύλλα καφίρ λάιμ και τους μίσχους από τον κόλιανδρο για περίπου 6 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γουόκ χωρίς λάδι, σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τμηματικά το λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 1 λεπτό να ροδίσει. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το βάζουμε μαζί με τα κομμένα μανιτάρια στο ζωμό μας. Προσθέτουμε έπειτα το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το ζωμό και τη ζάχαρη φοίνικα και τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα καφίρ λάιμ και σερβίρουμε!