Tortilla Soup
Σούπα με μαύρο και κίτρινο καλαμπόκι, πιπεριά Panca Guacamole και τορτίγιες καλαμποκιού!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
(1 μερίδα)
1 ντομάτα
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Aji Panca seco
20 γρ. Pimenton de la Vera picante
80 ml ζωμό κότας
50 γρ. 6’’ Corn Tortillas κομμένες σε τρίγωνα (νάτσος) και τηγανισμένα ή έτοιμα κομμένα και τηγανισμένα Tortilla Chips
80 γρ. βραστό φιλέτο κοτόπουλο
40 γρ. καλαμπόκι σπυρί
30 γρ. El Sabor de Casa Black Corn (το μουλιάζουμε και το βράζουμε)
10 γρ. La Mexicana Premium Guacamole
10 γρ. σάουρ κριμ
5 γρ. φύλλα κολιάνδρου
χυμό από ½ λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στα δύο την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και την πιπεριά Panca, τα πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε σχάρα από τη μια πλευρά μέχρι να καούν. Μόλις μαλακώσουν, τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ προσθέτοντας ζωμό κότας και 30 γρ. ωμά Tortilla Chips μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σούπα. Την βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο, το μαύρο και το κίτρινο καλαμπόκι και την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ μπωλ, γαρνίρουμε με τηγανιτά Tortilla Chips, το Guacamole, την σάουρ κριμ, τα φύλλα κολιάνδρου και το λάιμ.